Ιστορικό Εταιρείας

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας μας λειτουργούν ανέκαθεν στην Αχαΐα, περιοχή στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, και συγκεκριμένα στο χωριό Σταροχώρι, το οποίο βρίσκεται στο 17ο χλμ της εθνικής οδού Πατρών-Τριπόλεως. Ανήκει στο δήμο Ερυμάνθου, που έλαβε το όνομά του από το όρος Ερύμανθος, στο οποίο περπάτησε ο γιος του Δία, ο ημίθεος Ηρακλής, και στον τέταρτο άθλο του έπιασε τον ομώνυμο κάπρο, έναν τεράστιο αγριόχοιρο που τρομοκρατούσε τους χωρικούς της περιοχής.

Στην περιοχή βρίσκει κανείς μαζί με νεώτερα επίσης αιωνόβια ελαιόδεντρα, από τα οποία παράγεται το παχύρευστο και σε άρωμα ξεχωριστό, φυσικό, χωρίς συντηρητικά ελαιόλαδο. Μια βασική τροφή που έθρεψε γενιές και γενιές στο διάβα των αιώνων.

specific period

Χθες

Η εμπειρία μας πηγάζει από τα χρόνια του 1900 όπου η οικογένεια Χριστοδουλόπουλου είχε ιδρύσει ελαιουργείο παραδοσιακό με τα λιθάρια και τα μιτάφια (ελαιόπανα) όπου σήμερα τα συναντούμε μόνο ως μουσειακό είδος.

Η εταιρεία μας ιδρύθηκε από τον πρόγονο Παναγιώτη Αθ. Χριστοδουλόπουλο το 1901 ως το 1955, όπου την διοίκηση ανέλαβε μετά ο πατέρας μου Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος ιδρυτής πιο σύγχρονης ελαιουργικής μονάδας ως το 1986.
Another period

ΣΗΜΕΡΑ

Εδώ και τρεις γενιές συνεχίζουμε την ελαιοποίηση της ελιάς μας και την παραγωγή έξτρα παρθένου ελαιολάδου, παντρεύοντας την τεχνολογία του σήμερα με την παράδοση του χθες.

Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της εταιρείας μας Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος, μηχανολόγος μηχανικός με εμπειρία και γνώσεις δραστηριοποιήθηκε με μεράκι αφιερώνοντας χρόνο και πολύ κόπο και υλοποίησε την ελαιουργική μονάδα οικολογικού και βιολογικού τύπου για την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας παρθένου ελαιολάδου με ειδικές μεθόδους άλεσης και έκθλιψης του ελαιοκάρπου και στην συνέχεια την συσκευασία του εξαίρετου προϊόντος, ώστε να διανεμηθεί σε κάθε γωνιά της γης με το όνομα starOlive.
One more period

ΑΥΡΙΟ

Η εταιρεία μας έχει δηλώσει προοπτική, ώστε να αυξηθούν τα προϊόντα της και σε λίγο διάστημα να παράγει και άλλα παράγωγα από τα πολύτιμα αιωνόβια ελαιόδεντρα.

Η νέα γενιά, 4η κατά σειρά, υπόσχεται να προωθήσει ακόμα περισσότερο την εταιρεία μας με δράσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία με σεβασμό στις αρχές και στο όραμα των προγόνων μας, που δεν είναι άλλες από την ποιότητα και την παράδοση.